Himaláje nebo tvarohová klasika

Opravdu jednoduchý koláček a vypadá velmi dobře, stojí to za vyzkoušení :-) Autor: Akeber

Přidal:Akeber, 14.3.2016
Kategorie: Moučníky
Himaláje nebo tvarohová klasika

Suroviny

Těsto: (1 hrnek - 3 dcl)
2 ksvejce
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekkrystalového cukru
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakao
1 hrnekmléka
1/2 hrnkůoleje
citronová kůra
Náplň:
2 bal.měkkého tvarohu (500 g)
1 hrnekmoučkového cukru
1 hrnekmléka
1 balenízlatý klas nebo vanilkový pudink
1 balenívanilkového cukru
2 ksvejce

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem. Přes sítko prosejeme a v misce spolu zamícháme mouku, kypřící prášek, kakao, citronovou kôru. Postupne přidáváme po lžičkách do směsi z vajec. Dobře promícháváme, aby nám nezůstaly hrudky. Medzi tím přidáváme i mléko a olej. Dobre promícháme.
  2. Nádivka.
    Všechny suroviny vymícháme.
  3. Tmavé těsto vylijeme na plech, na kterém je mastný papír ale jen POLOVINU těsta!
  4. Na tmavé těsto vylejeme tvarohovou nádivku. A na tvarohovou vylijeme druhou polovinu tmavého těsta.
  5. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 C asi tak 30 minut. Záleží od tipu trouby - sledujeme.

Můj blog: Receptyakeber