Hlívy na smetaně s kynutým knedlíkem

Jednoduchý oběd, který si objednali mé dívky. Jelikož ještě houby v lese (myslím hříbky) nejsou, musela jsem si vystačit s hlívou z obchodu. Není sice až tak výrazná, ale i tak lepší než nic :). Vynikající hřibová omáčka, ke které se dokonale hodí pařený knedlík, tedy alespoň pro mě. Manželovi jsem dělala těstoviny penne, takže co vám chutná víc, to si připravte. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 21.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Hlívy na smetaně s kynutým knedlíkem

Suroviny

500 gčerstvé hlívy
2 ksstředně velké cibule
podle potřebyolej
špetkasůl, pepř
špetkasladká mletá červená paprika
2,5 dclsmetana 33%
podle potřebymléko
podle potřebyhladká mouka
podle chutivegeta
2 kostkymaggi hřibové

Postup přípravy

  1. Omyté hlívy si nakrájíme (hlavičky, případně i stonky) na proužky, orestujeme si na oleji na kostky nakrájenou cibulku a přidáme nakrájené hlívy.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké červené mleté papriky a zamícháme.
  3. Za stálého míchání chvíli podusíme a zalijeme vodou. Přivedeme do varu, přidáme maggi kostky hřibové a na mírném ohni povaříme.
  4. Uvařené zalijeme sladkou smetanou.
  5. Do trochy mléka přidáme hladkou mouku a omáčku zahustíme.
  6. Dochutíme vegetou a chvíli povaříme.
  7. Podáváme s knedlíkem, případně s penne těstovinou.