Hodně krémový zákusek s karamelem a banány

Ten kdo má rád krémové zákusky, tak si určitě pochutná na tomto typu. Těsto je z banánu a přidává se také skořice na chuť. Je vynikající. Vyplatí se vyzkoušet. Mňam!

Přidal:admin, 20.1.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Hodně krémový zákusek s karamelem a banány

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
4 lžícekr. cukr
100 mlolej
10 gskořice
1 ksbanán
1 bal.prášek do pečiva
1 šálekhladká mouka (250 ml)
Krém:
300 gkr. cukr
200 mlsmetana
150 gmáslo
1 bal.karamelový pudink
150 mlmléka
4 ksbanán
Vrch:
čokoláda nebo karamelová poleva

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 32x23 cm, vyložíme ji papírem a poklademe na kolečka nakrájený banán (kolečka jsou tenké). Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
  2. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme skořici, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Takto připravené těsto si navrstvíme na banány a pěkně uhladíme. Dáme péct do trouby na cca 15 minut. Upečeme testo necháme vychladnout.
  3. Smetanu si zahřejeme na ohni, ale nevaříme. Na pánvi si zkaramelizujeme cukr a když karamel máme hotový, přidáme teplou smetanu a za stálého míchání spojíme. Vaříme, dokud nemáme hmotu pěkně hustou. Následně odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout. Přidáme máslo a mícháním rozpustíme. Necháme zcela vychladnout.
  4. V mléce si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Následně do vychladlého pudinku přidáme 1/2 karamelové hmoty a za stálého míchání mixérem vyšleháme. Do druhé poloviny karamelu si přidáme na jemno nakrájené banány a smícháme (můžeme mixérem promíchat, abychom neměli kousky banánů v náplni) a smícháme ji s pudingovou hmotou.
  5. Takto připravený krém navrstvíme na upečené těsto, polijeme karamelovou polevou a posypeme strouhanou čokoládou. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika