Hokkaido polévka se slaninkou

Krémové polévky jsou stále oblíbenější, proto neváhejte vyzkoušet Hokkaido polévku se slaninou.

Přidal:admin, 17.10.2014
Kategorie: Polévky
Hokkaido polévka se slaninkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 ksHokkaido dýně (střední)
2 kspórek nebo cibule
5 ksstroužek česneku
1 lžičkakari koření
1/2větší celer
6 ksrajčat (středně velké)
6 ksmrkev
1 lzeleninový vývar
200 mlsmetana
200 guzená slanina
sůl
pepř
zázvor podle chuti

Postup přípravy

  1. Zeleninu a dýni Hokkaido si očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata si oloupeme a zbavíme jejich tvrdé zelené části. Také je nakrájíme na malé části.
  2. Na olivovém olej si osmahneme pórek nebo cibulku až zesklovatí. Přidáme česnek a opékáme ještě minutu. Přidáme kari koření a mícháme. Dále do hrnce vysypeme nakrájenou zeleninu spolu s dýní Hokkaido a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi půl hodinu nebo dokud nám zelenina nezměkne.
  3. Pomocí mixéru si rozmixujeme vše v hrnci a přilijeme smetanu. Zjemní chuť. Osolíme, opepříme a přidáme zázvor podle chuti.
  4. Slaninu si nakrájíme a osmahneme na suché pánvi. Pustí tuk a být křupavá. Polévku dáme do misky a na vrch posypeme křupavou slaninou. Dobrou chuť!