Holandský řízek s medvědím česnekem

Holandský řízek s medvědím česnekem a k tomu brambory. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 25.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Holandský řízek s medvědím česnekem

Suroviny

Směs na karbenátky :
500 gmletého vepřového masa
200 geidamu
2 ksvejce
dle potřebystrouhanka
dle chutisůl
dle chutipepř
10 listůmedvědího česneku
Na obalení :
2 ksvejce
dle potřebyhladká mouka
dle potřebystrouhanka
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Mleté maso vložíme do misky, přidám nastrouhaný sýr a nadrcený česnek, promícháme, přidáme sůl a pepř a zahustíme strouhankou.
  2. Z připravené hmoty vytvoříme karbenátky, které obalíme klasicky v trojobalu - mouka, rozšlehaná vajíčka a strouhanka.
    Připravené karbenátky smažím ve fritovacím hrnci.
  3. Usmažené karbenátky podáváme s bramborami, dozdobíme pažitkou.