Holandský řízek s vařenými bramborami

Smažené jídla jsou v dnešní době považovány za hřích na talíři, ale sem tam si přece třeba dopřát. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 31.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Holandský řízek s vařenými bramborami

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gmletého libového bůčku nebo vepřové plece
150 ml12% smetany na vaření
200 geidamu (40%)
3 ksvejce
sůl
čerstvě drcený pepř
strouhanka
sádlo na smažení
brambory

Postup přípravy

  1. Pomleté maso promícháme se smetanou a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.
  2. Sýr najemno nastrouháme, přidáme k masu, opepříme a osolíme dle chuti a pořádně promícháme.
  3. V lehce navlhčených dlaních tvarujeme karbanátky, které protáhneme v rozšlehaných vejcích (ta zlehka osolíme) a ve strouhance. Tento postup opakujeme ještě jednou.
  4. Poté smažíme velmi pozvolna na rozpáleném sádle z obou stran. Příloha: vařené brambory.

P.S. Z tohoto množství si vytvarujeme buď 4 macky vel. XXL nebo 6 menších.:) 

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem