Houbová bramboračka

Já jí dělala dneska na oběd a musím říci, že jsme si pochutnali všichni. Jde to i ze sušených, ale není to ono. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 18.8.2016
Kategorie: Polévky
Houbová bramboračka

Suroviny

miskačerstvých hub
3 ksbrambory
2 ksmrkve
1 ksbobkový list
5 kuličeknového koření
2 kscibule
1 stroužekčesneku
dle chutisůl, pepř
1 lžícemajoránky
3 lžícemásla
2 lžícehladké mouky

Postup přípravy

  1. Očištěné hřiby překrájíme, totéž uděláme s mrkví.
  2. Oloupanou cibuli překrojíme na čtvrtiny, oloupané brambory na kostky.
  3. Spolu s bobkovým listem a novým kořením dáme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme a opepříme.
  4. Vaříme téměř doměkka.
  5. Z másla a hladké mouky vymícháme světlou jíšku, zalejeme ji studenou vodou a pak ji nalejeme do polévky.
  6. Necháme na mírném ohni provářet 10 minut. Přidáme utřený česnek, majoránku a dle chuti dosolíme.

Autor: Naďa I. (Rebeka)