Houbová omáčka s knedlíkem

Jelikož je sezóna hub a z každé strany se na mě hrnou fotky s houbami, mám pro vás tip! Vynikající houbová omáčka. Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:rebeka, 31.7.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Houbová omáčka s knedlíkem

Suroviny

500 ghub
1 lžícesádla
1 ksbobkový list
3 kulikynového koření
2 rovné lžícehladké mouky
dle chutisůl, čerstvě drcený pepř
3 lžičkyocta
špetkacukru
1 kscibule
1 kelímeksmetany ke šlehání
mléko dle potřeby

Postup přípravy

  1. Očištěné houby pokrájíme.
  2. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme houby. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření a chvilku restujeme.
  3. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Čas záleží na druhu hub. Ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme na podušené houby.
  4. Přidáme ocet, cukr, podle potřeby mléko a na mírném ohni chvilku provaříme. Podle chuti případně dosolíme.
  5. Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Autor: Naďa I. (Rebeka)