Houbová smetanová omáčka na kyselo

Jednoduché a přitom tak vynikající. Podávala jsem s knedlíkem ale klidně se k tomu hodí i bramborová kaše.

Přidal:admin, 24.10.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Houbová smetanová omáčka na kyselo

Suroviny

1 kgčerstvých nakrájených hub
dle potřebyvývar z hub
1 kshoubový bujón
1 ksvelká cibule
dle chutisůl, pepř
světlá jíška
smetana
ocet na dochucení

Postup přípravy

  1. Houby očistíme, nakrájíme, povaříme 10 minut, přecedíme a necháme si vývar.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, nasypeme houby, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, přidáme bujón.
  3. Povaříme, zahustíme, odstavíme, přidáme smetanu a dochutíme octem dle chuti.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí