Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka. Autor: siesta

Přidal:siesta, 24.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Houbová smetanová omáčka

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kscibule
1 bal.smetana
1 kostičkamasoxu
červená paprika
kmín
sůl
houby
jíška
sádlo

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájíme nadrobno, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, průběžně odstraňujeme pěnu, která se nám tvoří. Nakonec slijeme a ochladíme studenou vodou.
  2. Na lžíci sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Když začne zlátnout, zasypeme ji slitými houbami. Zasypeme červenou paprikou a kmínem a chvilinku restujeme. Ve vedlejším hrnci si povaříme kostičku masoxu v asi litru vody.
  3. Svařený vývar přilijeme k houbám. Přidáme smetanu a jíšku a povaříme deset minut, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem či noky.