Houbové bombičky obalené ve slanině

Máte rádi houby? Vyzkoušejte si připravit houbové bombičky obalené v křupavé slanině.

Přidal:admin, 26.3.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Houbové bombičky obalené ve slanině

Suroviny

20 ksžampiony
200 gricotty
1 lžíceolivový olej
1/2 lžičkynasekaná pažitka
1 stroužekčesnek
150 gtenké plátky slaniny

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme a odřízneme nožičky. Vnitřek vydlabeme a dáme do misky.
  2. Přidáme ricottu (nebo jiný sýr, podle vlastní chuti), přidáme nasekanou pažitku, olivový olej, sůl podle chuti, prolisovaný česnek a důkladně vymícháme.
  3. Nádivku dáme dovnitř kloboučku a celý klobouček obmotáme slaninou. Pomůžeme si párátkem, aby se slanina nerozmotala. Ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené podáváme se salátem, klasickou bramborovou kaší nebo s čerstvým křupavým chlebem.

Zdroj: Coolinarika