Hovězí guláš a petrželové knedlíky

Hlavní jídlo, které určitě nemá konkurenci. Knedlík s anglickou krkovičkou, petrželkou je nejlepší příloha jaká existuje. Určitě vyzkoušejte, pokud jste takovou přílohu ještě nedělali.

Přidal:admin, 1.11.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Hovězí guláš a petrželové knedlíky

Suroviny

1,5 kghovězího masa (kližky)
1 kgcibule
1 lžícesladké papriky
1 lžičkapálivé papriky
1 bal.rajčatový protlak
6 stroužkůčesneku
kmín
majoránka
pepř, sůl
Knedlíky:
20 dkganglické krkovičky
1 ksmalá cibule
6 ksnakrájených housek na kostičky
4 ksvejce
150 ghrubé mouky
1 hrnekmléka
1/2 svazkunasekané petrželky
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda, pak přidáme nakrájené maso a osmahneme.
  2. Přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín a majoránku, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka.
  3. Poté osolíme, přidáme pasírovaný česnek a zahustíme.
  4. Knedlíky:
    Vše smícháme a vytvoříme 4 malé válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a pevně zatočíme, dáme je vařit do vroucí vody na 20 minut.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí