Hovězí guláš s hráškem a mrkví

Hovězí guláš s hráškem a mrkví. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 19.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Polévky
Hovězí guláš s hráškem a mrkví

Suroviny

1 kgHovězí kližky
3 kscibule
100 ganglické slaniny
dle chutisůl, pepř, paprika, gulášové koření
1 lžičkaprotlaku
dle potřebyvývar
dle potřebybaby karotka
dle chutimražený hrášek
dle chutičesnek a majoránka
dle potřebamouka na zahuštění
dle potřebyolej

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme cibuli s anglickou slaninou nakrájenou na kostička, pak přidáme nakrájené maso, osolíme opeříme a orestujeme.
  2. Pak přidáme protlak, všechno koření, promícháme a zalijeme vývarem.
  3. Dusíme a před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou s trochou vody, přidáme karotku, česnek a majoránku a chvíli vaříme, nakonec přidáme mražený hrášek.