Hovězí guláš s knedlíkem

Skvělý sobotní nebo nedělní oběd. Podávala jsem s kynutým knedlíkem, ale u nás doma ho často dělávám i s karlovarským. Každý se olizuje až za ušima.

Přidal:admin, 25.11.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí guláš s knedlíkem

Suroviny

800 ghovězí kližky
5 ksvelkých cibulí
5 kskuliček nového koření
4 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
4 lžícesádla
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemajoránky
2 lžičkykmínu
hovězí vývar nebo voda + gelový hovězí bujon
špetkacukru
dle chutipepř, sůl

Postup přípravy

  1. Maso upravíme (zbavíme blan a šlach) a nakrájíme na kostky 3x3 cm, osolíme, opepříme, okmínujeme.
  2. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dotmava, přidáme maso a 10 minut restujeme a mícháme.
  3. Přidáme papriku a ostatní koření (mimo utřeného česnekua majoránky), rajský protlak a 4 minuty restujeme, podlejeme vývarem a dusíme doměkka, během dušení podle potřeby přidáváme horkou vodu.
  4. Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a guláš dochutíme česnekem, solí.
  5. Nezahušťujeme, o to se postará cibule, té má být tolik, co masa, ovšem na objem nikoliv na váhu. Zahustit můžeme i tak, jak kdo to chce mít husté.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí