Hovězí kostky s vejcem a bramborovou kaší

Hovězí kostky s vajíčkem a nadýchanou bramborovou kaší. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 15.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí kostky s vejcem a bramborovou kaší

Suroviny

Maso:
400 ghovězí zadní
5 lžicolej
3 ksmenší cibule
3 ksvejce
sůl, pepř
gulášové koření
majoránka
Příloha:
brambory
máslo
sůl, petrželka
mléko

Postup přípravy

  1. Hovězí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Ve větším hrnci (v tlakovém hrnci to budete mít dříve) orestujeme na rozpáleném oleji cibuli, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Když se maso zatáhlo, zalijeme ho vodou a necháme dusit zakryté pokličkou cca 1,5 hod. - Záleží na velikosti kostek masa. Osolíme, opepříme.
  3. Brambory klasicky uvaříme v osolené vodě, scedíme, přilijeme trochu mléka, pidáme kostku másla, osolíme, přidáme petrželku a vymixujeme nebo protlačíme na jemnou kaši.
  4. Když máme maso hotové, uvařená vejce (bílky a žloutky oddělíme) nakrájíme na malé kostičky. Uvařené žloutky rozmixujeme vidličkou v malém množství šťávy z masa a přidáme k celému masu - žloutek nám udělá hustou omáčku. Přidáme nakrájené bílky a promícháme.