NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí krk na česneku, špenát a bramborový knedlík
Hovězí krk na česneku, špenát a bramborový knedlík
Recept Hovězí krk na česneku, špenát a bramborový knedlík
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   31.1.2018

Hovězí krk na česneku, špenát a bramborový knedlík

Je to tak dobré, jak to vypadá na obrázku :) Inspirujte se tímto receptem. Zdravě a chutně i když s knedlíkem to není fit jídlo, ale jednou za čas si třeba dopřát. U nás toto jednou za čas je na denním pořádku :) Samozřejmě můžete použít jako přílohu i protlačené brambory s máslem a cibulkou, i takto to máme rádi. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na maso:

400 g
hovězího krku
1 ks
cibule
2 lžíce
sádla
4 stroužky
česneku
1 lžička
drceného kmínu
300 ml
hovězího vývaru

Na špenát:

350 g
balení mraženého listového špenátu
1 lžíce
sádla
1 ks
menší cibule
3 stroužky
česneku
100 ml
12% smetany na vaření
1 ks
vejce
1 lžíce
hladké mouky
dle chuti
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky 3x3 cm. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném sádle osmahneme dotmava. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme ,přidáme prolisovaný česnek a orestujeme ze všech stran 5 mnut. Pak podlejeme vývarem a dusíme doměkka.Během dušení podle potřeby přiléváme vývar.
  2. Maso vyjmeme a šťávu přecedíme přes jemné sítko. Vrátíme zpět na plamen, přidáme maso a nakonec zjemníme máslem.
  3. Kdo chce šťávy více, rozmíchá v trošce vody lžíci hladké mouky a přidá do šťávy a provaří. Podle chuti dosolíme.
  4. V kastrolu si rozpálíme sádlo, přidáme najemno pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Nasypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme nerozmražený špenát, přilejeme smetanu a na mírném plameni za občasného míchání necháme špenát rozmrazit. Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  5. Je-li potřeba, podlejeme trochou vody. Přidáme rozšlehané vejce, které nám špenát zahustí. Podáváme např. s bramborovým knedlíkem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář