Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Luxusní oběd, kterým ohromíte každého. Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách.

Přidal:admin, 29.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kghovězích líček
200-250 ghříbků
300 mlčerného piva
150 gšpeku (Mangalica)
2 lžícesádla
2 lžičkysušené šalvěje
1 lžícehořčice
10 kslístků čerstvé šalvěje
2-3 kscibule
hovězí vývar dle potřeby (případně gel - bujon)
čertvě drcený pepř
sůl

Postup přípravy

  1. Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme, řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí
  2. Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka orestujeme z každé strany cca 5 minut, aby se nám pěkně zatáhlo, odložíme stranou
  3. Ve stejné pánvi po restovaném mase pak osmahneme špíček nakrájený na kostičky, přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout, přidáme hořčici a zalijeme pivem, přidáme trochu vývaru, případně dáme bujon, osolíme, opepříme, necháme krátce projít varem
  4. Maso osolíme a dáme do nádoby, ve které budeme následující den připravovat, zalijeme marinádou, klidně teplou, po vychladnutí přiklopíme a dáme do lednice marinovat do druhého dne
  5. Troubu předehřejeme na 200 °C. (dolní + spodní ohřev) a za občasného podlévání a obracení masa pečeme - dusíme cca 90 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 150 °C, přidáme hříbky a nasekanou šalvěj a maso dopečeme doměkka
  6. Šťávu dle potřeby zredukujeme (vyvaříme, až pěkně zhoustne), nebo můžeme zahustit třeba jíškou.
  7. Jako příloha se hodí například rýže, ale jistě by byl dobrý i knedlík, případně jiná příloha.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem