Hovězí maso v marinádě

Vynikající volba na oběd! Či je pondělí, či úterý, středa nebo neděle, toto jídlo ulahodí Vašemu žaludku. Mňam!

Přidal:admin, 9.12.2014
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí maso v marinádě

Suroviny

SUROVINY NA 10 PORCÍ:
10 plátkůhovězí roštěná
250 mlolej
1 ksvelka cibule
4 stroužkyčesnek
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžičkakoření gyros
podle chuti sůl
1 lžícesolamyl
PŘÍLOHA:
1 kgbrambory

Postup přípravy

  1. Marináda: do nádoby nalijeme olej, přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku, papriku, gyros koření, solamyl, sůl podle chuti a promícháme.
  2. Maso naklepeme a postupně namáčíme do marinády. Ukládáme do nádoby na sebe, přikryjeme pokličkou a necháme odstát v chladu do druhého dne.
  3. Olej slijeme, na pánvi rozpálíme a opečeme každý plát masa z obou stran. Ukládáme do zapékací nádoby, každou vrstvu posypeme nakrájenou cibulí, zalijeme zbylou marinádou, výpekem a vodou po povrch masa.
  4. Pečeme přikryté v rozehřáté troubě do měkka. Teplota 200 ° C. Část vody se odpaří, omáčku podle potřeby ještě můžeme zahustit solamylem a dosolit podle chuti.
  5. Podáváme s vařenými bramborami a se zeleninou. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blazena Sadovska