Hovězí paprikáš s klobásou a nočky

Klasické hlavní jídlo, které zasytí i pořádného chlapa. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila nočky, ale klidně můžete i knedlík, kynutý nebo bramborový. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:rebeka, 20.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí paprikáš s klobásou a nočky

Suroviny

400 ghovězího krku
100 gpaprikové klobásy
1 kscibule
1 stroužekčesneku
1 lžícesladké mleté papriky
1 kspaprikový lusk
1 ksfeferonka nebo chilli paprička
dle chutisůl, pepř
3 ksmalá rajčata (Tomino)
2 lžícesádla
dle potřebyvývar nebo voda na polití
1 kelímekzakysané smetany
1 lžícehladké mouky
Nočky:
200 ghladké mouky
1 lžikasoli
2 ksžloutky
cca 150 mlstudené vody

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky 2×2 cm, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zhnědnout. Pak přidáme maso a zprudka ze všech stran restujeme 5 minut.
  2. Stáhneme z plamene, přidáme mletou papriku a důkladně promícháme. Vrátíme zpět na plamen, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, podlijeme vodou nebo vývarem do 2/3 výšky masa. Během dušení doléváme vodu nebo vývar dle potřeby. Přidáme rozmačkaný česnek a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Těsně před koncem přidáme na kostičky nakrájenou papriku, feferonku a oloupaná a nasekaná rajčata. Do smetany dáme mouku, tři lžíce horké šťávy z masa, promícháme a přidáme do hrnce k masu. Na mírném plameni prováříme 15 minut za občasného míchání. Doladíme chutě a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou např. noky.
  4. Nočky
    Všechny ingredience promícháme. Vodu přidáváme postupně (množství je orientační – záleží na savosti mouky), aby nám vzniklo řidší těsto (asi jako na palačinky). Necháme nejméně hodinu odpočnout. Zavařujeme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou k povrchu, máme hotovo.

Autor: Naďa I. (Rebeka)