Hovězí plátky na houbách a smetaně

Klasický oběd - hovězí masíčko na houbách se smetanovou omáčkou. Jako přílohu podáváme rýži, případně bramborovou kaši. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 10.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Hovězí plátky na houbách a smetaně

Suroviny

Budeme potřebovat:
hovězí maso
sádlo/olej
cibule
sůl
pepř
drcený kmín
vegeta
sušené nebo mražené houby
voda/vývar
masox
slanina
smetana
Příloha:
rýže/brambory

Postup přípravy

  1. Gramáž surovin není uvedena záměrně - každý vaří podle počtu hostů. Maso si nakrájíme na plátky. Rozpustíme sádlo nebo olej, na jemně nakrájené cibuli opečeme osolené a opepřené maso, necháme zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř, vegetu.
  2. Houby si provaříme ve vedlejším hrnci, sušené houby si namočíme. K masu přilijeme vodu, masox, houby s vývarem, nakrájenou na kostičky slaninu a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Až je maso měkké, tak ho vyjmeme, omáčku zahustíme, provaříme, vypneme a přidáme smetanu. Potom přidáme zpět maso a lehce povaříme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí