Hovězí plátky na houbách

Inspirace na chutný oběd. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidal:admin, 16.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí plátky na houbách

Suroviny

Suroviny:
500 gzadního hovězího nebo roštěnky
2 kscibule
50 gslaniny
300 gčerstvých hub
sůl, pepř
kmín
olej
sádlo
houbový bujon
houbové koření
hladká mouka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na 5 - 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
  2. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu a vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran.
  3. Podlijeme nejlépe vývarem s houbovým bujonem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou a dusíme. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
  4. Asi po 1 hodině přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme vařit. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí