NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí plátky na houbách
Hovězí plátky na houbách
Recept Hovězí plátky na houbách
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   20.5.2016

Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách a jako příloha klasická brambora.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
zadního hovězího nebo roštěnky
2 ks
cibule
300 g
čerstvých hub (nebo sušených)
dle chuti
sůl, pepř, kmín
dle potřeby
olej, sádlo
houbový bujon nebo houbové koření
hladká mouka na zahuštení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran.
  2. Podlijeme nejlépe vývarem s houbovým bujonem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou a dusíme. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být sušené, předem namočené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
  3. Asi poté přidáme podušené houby a necháme vařit, dokud maso není měkké, Až je maso měkké vyjmeme ho.
  4. Omáčku můžeme zahustit a dochutit. Pak maso vložíme zpátky a prohřejeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář