NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí plátky na slanině s osmaženou cibulí
Hovězí plátky na slanině s osmaženou cibulí
Recept Hovězí plátky na slanině s osmaženou cibulí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.4.2015

Hovězí plátky na slanině s osmaženou cibulí

Vydatný hlavní chod. Hovězí plátky na slanině a k tomu osmažená cibulka. Podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

cca 700 g
hovězí maso zadní
200 g
prorostlé slaniny
3 ks
velké cibule
1 kostka
hovězí bujón
pepř
sůl
červená paprika
olej
hladká mouka nebo solamyl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso si napříč vláknem nařežeme na plátky, které osolíme a okořeníme. V tlakovém hrnci si na slanině, nakrájené na tenké nudličky osmahneme jednu nakrájenou cibuli do hněda, poprášíme červenou paprikou mletou a hned podlijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla.
  2. Na pánvi si plátky zprudka opečeme na horkém oleji, vložíme je k cibuli, přidáme hovězí bujón a zalijeme vodou do dvou třetin. Dusíme tak cca 30 minut.
  3. Mezi tím si na pánvi do hněda osmažíme kolečka cibule, které dáváme na vrch každé porce. Po udušeni maso vyjmeme a šťávu zahustíme solamylem nebo hladkou moukou. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář