Hovězí roláda se slaninou a špekem

Pokud jste fanouškem hovězího masa a slaniny, určitě si připravte tento chutný oběd. Roláda se slaninou a jako příloha knedlík a špenát. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 27.7.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí roláda se slaninou a špekem

Suroviny

300 gplátek hovězího zadního masa (zde vyzrálé hověí, kýta spodní šál)
100 gslaniny (farmářská, anglická...)
50 guzeného špeku
1 lžičkamleté sladké papriky
dle chutisůl, pepř
2 lžícesádla
1 ksvětší cibule

Postup přípravy

  1. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Slaniny pokrájenou na plátky rozložíme na maso.
  2. Přidám na nudličky pokrájený špek a maso pevně stočíme. Svážeme potravinou nií.
  3. Ná sále osmahneme dotmava na kostičky pokrájenou cibuli. Vložíme roládu a opečeme ze všech stran.
  4. Podlejeme trochou vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu propasírujeme.
  5. Chceme-li šťávy víc, zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme např. se špenátem a knedlékem, nebo s rýží a zeleninovým salátem.

Autor: Naďa I. /Rebeka/