Hovězí v rajčatové omáčce s bramborovou kaší

Doma to mamka připravovala s kynutým knedlíkem. Já to doma klasicky dělávám s bramborovou kaší. Chutné a hlavně něco jiného než kuřecí prsa :) Autor: sulong

Přidal:sulong, 17.11.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí v rajčatové omáčce s bramborovou kaší

Suroviny

1 kg hovězí zadní
250 mlrajčatový protlak
podle potřebystrouhanka
4 ksvejce
podle potřebyolej
1 lžičkasůl
1/2 lžičkypepř
1 lžičkavegeta
2 lžičkyčervená mletá paprika
250 mlvody
1-2 PLcukru

Postup přípravy

  1. Den předem si masíčko nakrájíme na řízky.
  2. Pripravíme směs koření - 1 čajová lžička soli, 1 čl vegeta, 2 čl červené papriky, 1/2 čl pepř. Spolu smíchat a touto směsí posypeme řízky z obou stran a nechat odstát do druhého dne.
  3. Druhý den - připavíme si nejprve omáčku - dáme tam 250 ml vody a 250 ml protlaku, troška soli a asi 1-2 polévkové lžíce cukru podle chuti. Dáme vařit.
  4. Mezitím, jak se nám vaří omáčka, řízky obalíme nejprve ve strouhance, naklepeme a pak ve vajíčku a opečeme a opečené masíčko dáme do omáčky, můžeme tam dát i ten výpek, ale nemusíme a vaříme ještě spolu nejlépe v tlakovém hrnci asi 45 minut.
  5. Podávame s bramborovou kaší.