NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí v rajčatové omáčce s bramborovou kaší
Hovězí v rajčatové omáčce s bramborovou kaší
Recept Hovězí v rajčatové omáčce s bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sulong sulong    ·   17.11.2016

Hovězí v rajčatové omáčce s bramborovou kaší

Doma to mamka připravovala s kynutým knedlíkem. Já to doma klasicky dělávám s bramborovou kaší. Chutné a hlavně něco jiného než kuřecí prsa :) Autor: sulong

Suroviny
1 kg hovězí zadní
250 ml
rajčatový protlak
podle potřeby
strouhanka
4 ks
vejce
podle potřeby
olej
1 lžička
sůl
1/2 lžičky
pepř
1 lžička
vegeta
2 lžičky
červená mletá paprika
250 ml
vody
1-2 PL
cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Den předem si masíčko nakrájíme na řízky.
  2. Pripravíme směs koření - 1 čajová lžička soli, 1 čl vegeta, 2 čl červené papriky, 1/2 čl pepř. Spolu smíchat a touto směsí posypeme řízky z obou stran a nechat odstát do druhého dne.
  3. Druhý den - připavíme si nejprve omáčku - dáme tam 250 ml vody a 250 ml protlaku, troška soli a asi 1-2 polévkové lžíce cukru podle chuti. Dáme vařit.
  4. Mezitím, jak se nám vaří omáčka, řízky obalíme nejprve ve strouhance, naklepeme a pak ve vajíčku a opečeme a opečené masíčko dáme do omáčky, můžeme tam dát i ten výpek, ale nemusíme a vaříme ještě spolu nejlépe v tlakovém hrnci asi 45 minut.
  5. Podávame s bramborovou kaší.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář