Hovězí závitek s cuketovo žampionovou omáčkou

Vydatný oběd, vhodný pro hladových. Hovězí masíčko, cuketovo žampionová omáčka a jako přílohu můžeme zvolit rýži nebo těstovinu. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 20.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí závitek s cuketovo žampionovou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 ghovězí plece (plátek)
2 stroužkyčesneku
2 lžičkyplnotučné hořčice
4 plátkyanglické slaniny
2 ksnatvrdo uvařená vejce
sůl
pepř
Pod maso:
1 ksvětší cibule
1 lžícesádla
1 ksmladá cuketa
1 lžíceplnotučné hořčice
250 gžampionů
1 lžícemásla
pepř

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
  2. Česnek utřeme a maso ním z jedné strany potřeme. Přidámei hořčicí, pokladme slaninou, v řadě za sebou umístíme vejce, závitek smotáme a zajistíme sponkou nebo potravinovou nití.
  3. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka ze všech stran opečeme a pak dáme stranou. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova. Přihodíme na kostičky pokrájenou cuketu, osolíme, přidáme hořčici a chvilku zarestujeme.
  4. Vrátíme závitek, podlejeme vodou nebo vývarem ( do 2/3 masa) a dusíme doměkka. Na lžíci másla si orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme. Nakonec, až se nám vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tím se nám zahustí. Přidáme podušené žampiony.
  5. Maso zbavíme niti a pokrájíme na porce. Podáváme s těstovinou nebo rýží. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem