Hovězí závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou

Skvělá dobrota pro milovníky hub. Hovězí masko se smetanovo-houbovou omáčkou a restovanými houbami. Mňamka!

Přidal:admin, 8.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Hovězí závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksvětší hovězí plátky
100 gslaniny
3 ksžampiony
2 ksvětší cibule
nakládané nebo mražené (pokud nejsou čerstvé) hříbky
smetana
vývar
máslo
sůl
pepř
domácí houbové koření (sušené houby, bob.list a nové koření)

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny.
  2. Žampiony nakrájíme na plátky a položíme na slaninu. Závitek svineme a upevníme nití, nebo párátky.
  3. Cibulku osmahneme do zlatova, přidáme závitky a restujeme. Poté podlijeme a dusíme.
  4. Až bude maso měkké, zalijeme vývarem, přidáme 3 vrchovaté lžíce houbového koření, provaříme a zahustíme.
  5. Nakonec přilijeme smetanu, necháme krátce probublat a vypneme. Zvlášt si na kousku másla orestujeme hříbky a podáváme na talíř. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou