Hovězí, znojemská omáčka a knedlík

Klasika v kuchyni. Hovězí maso, chutná znojemská omáčka a k tomu domácí knedlík. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 3.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Hovězí, znojemská omáčka a knedlík

Suroviny

Budeme potrebovať:
6 kshovězí plátky
2 kscibule
1 lžícedijonské hořčice
hladká mouka
sůl a pepř
lák z okurek
okurky

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme cibuli skoro do hněda. Pak přidáme plátky masa, předem osolené a opepřené.
  2. Zprudka osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Až je maso měkké, vyjmeme ho, přidáme hořčici a zahustíme moukou.
  3. Přidáme několik pokrájených okurek a na dochucení sůl, pepř a trochu láku. Provaříme a vypneme.
  4. Na talíři omáčku podáváme s knedlíkem, masem a na omáčku postrouháme jednu okurku.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou