Hrachová kaše s chlebem

Jednoduchá příprava. Kaše připravená z hrachu. Podáváme s chlebem, uzeným nebo klobáskou.

Přidal:admin, 10.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Hrachová kaše s chlebem

Suroviny

Potřebujeme:
500 gsuchého hrachu
3-5 stroužkůčesneku
majoránka
pepř mletý
sůl
vývar z uzeného masa, nebo 1/2 bujónu Masox
klobása
vejce
cibule
chléb

Postup přípravy

  1. Hrách si probereme, dobře umyjeme a necháme nabobtnat přes noc ve vodě. V té isté vodě + vývar (masox) ho uvaříme až do rozvaření. Dáme pozor, aby se nám nepřipálil a vodu si regulujeme tak, že už ji nebudeme ničím zahušťovat max, si ji můžete mixérem rozmixovat. Nakonec přidáme česnek, majoránku a dochutíme solí a pepřem.
  2. Podáváme s klobáskou, plátkem uzeného masa, vajíčkem, osmaženou cibulkou a chlebem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou