NejRecept.cz Luštěniny Hrách Hrachová kaše s klobásou a okurkou
Hrachová kaše s klobásou a okurkou
Recept Hrachová kaše s klobásou a okurkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
libusechroncova libusechroncova    ·   2.11.2017

Hrachová kaše s klobásou a okurkou

Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem. Vynikající na odlehčení, nemusíte přece každý den vyvářet a vypekat. Jednoduché a rychlé na přípravu a nezapomínejte, že luštěniny jsou velmi zdravé a je třeba je přidávat do svého jídelníčku. Autor: Libuše

Suroviny
2 l
vody
1 lžička
soli
500 g
půleného žlutého hrachu
dle chuti
sůl
1 ks
cibule
dle chuti
mletý černý pepř
100 ml
sladké smetany

Příloha:

4 ks
klobásy
sterilované okurky 
chléb
Postup receptu
Vytisknout
  1. Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet. Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený. Hrách vaříme 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem vaření osolíme.
  2. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje.
  3. Hrách slijeme, nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem, a rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby. Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou, 12% smetanou, solí a pepřem.
  4. Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář