NejRecept.cz Polévky Husté polévky Hrášková a hrachová polévka Hrachová polévka s uzenými žebírky
Hrachová polévka s uzenými žebírky
Recept Hrachová polévka s uzenými žebírky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   31.10.2014

Hrachová polévka s uzenými žebírky

Vynikající hrachová polévka s uzenými žebírky. Podáváme s osmaženým chlebem. Skvělá volba na nedělní oběd!

Suroviny

Budeme potřebovat:

600-700 g
uzené žebírka
2 ks
cibule
3 ks
větší mrkev
350 g
žlutý hrách
1,5 l
voda
2 ks
středně velký brambor
sůl
bobkový list
pepř
olivový olej
chlebíček na osmažení
zakysaná smetana
kopr
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci si na olivovém oleji osmahneme cibuli.
  2. Žebírka si pořádně umyjeme a dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme do varu.
  3. Přidáme bobkový list, kopr, očištěnou a nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené brambory, přidáme umytý hrách a spolu vše vaříme.
  4. Osolíme, opepříme. Když máme hrách uvařený, pomocí mixéru jemně promixujeme (ne dlouho, abychom měli v polévce i celý hrášek).
  5. Podáváme s osmaženým chlebem a zakysanou smetanou. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář