Hrníčková kefírovka bezvaječná

Hrníčková kefírovka bezvaječná. Zdobíme dle fantazie, možností a tak... můžeme při podávání třeba pořádným kopcem šlehačky.

Přidal:admin, 30.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Hrníčková kefírovka bezvaječná

Suroviny

Suroviny:
3 hrníčkypolohrubé mouky
2 hrníčkykrupicového cukru
1 sáčekvanilkového nebo dřeň z čerstvého vanilkového lusku
2 lžícekvalitního kakaa holandského typu
1 lžícejedlé sody
2 hrníčkykefíru
1/2 hrníčkuoleje
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Sypké suroviny přesijeme přes sítko a vsypeme do vhodné nádoby.
  2. Přidáme tekuté suroviny a krátce prošleháme.
  3. Menší pekáček nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  4. Těsto urovnáme do plechu a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) péci cca 20 min. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubu. Nejsme-li si jistí, uděláme špejlovou prubu...
  5. V plechu na mřížce necháme vychladnou a přelijeme čokopolevou.
  6. Zdobíme dle fantazie, možností a tak... můžeme při podávání třeba pořádným kopcem šlehačky.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem