Hrníčkové brusinkové sušenky

Hrníčkové zákusky, koláče nebo chuťovky jsou nejlepší. Vyzkoušejte tyto brusinkové sušenky. Autor: siesta

Hrníčkové brusinkové sušenky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 a 1/2 hrnkupolohrubé mouky
1/2 lžičkymleté skořice
1/2 lžičkysoli
200 gHery
1/2 hrnkukrystalového cukru
1/2 lžičkapomerančové kůry
1/2 hrnkuarašídů
1/2 hrnkusušených brusinek
třtinový cukr na obalení

Postup přípravy

  1. V míse promícháme mouku, skořici a sůl. Šlehačem vyšleháme Heru s cukrem a postupně přidáváme po lžičkách suchou směs. Nakonec přidáme nadrobno pokrájené brusinky a nasekané arašídy a pomerančovou kůru a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z obou vypracujeme válečky o průměru asi 3cm. Dáme na hodinu odležet do lednice.
    Vyndáme válečky z lednice a obalíme jejich strany v třtinovém cukru.
  3. Krájíme na plátky asi 5mm tlusté, dáváme na plech vyložený pečícím papírem, dlaní rozmáčkneme a pečeme asi 15 minut na 180°C. Necháme na plechu zchladnout a pak podáváme.