Hrnková kulajda

Hrnkové recepty jsou populární hlavně u sladkých dezertech, hrnek mouky, hrnek cukru, hrnek tohoto a hrnek tohoto. Nemusíte mít žádnou váhu a koláček se vám podaří. V jednom časopise jsem našla recept i na hrnkovou polévku, kulajdu, tak jsem musela vyzkoušet. Je fantastická. Hlavně já bych mohla jíst celý den kopr, je to fantastická bylinka, kterou buď máte rádi nebo ji nesnášíte :)

Přidal:admin, 1.2.2017
Kategorie: Polévky
Hrnková kulajda

Suroviny

hrnekhub
hrnekbrambor
dle chutisůl, pepř
kousekmásla na jíšku
trochumouky na jíšku
dle chutikopr
kuřecí vývar
lžíce octa
nové koření
bobkový list
půl hrnku smetany
vejce

Postup přípravy

  1. Připravíme si dva kastrůlky. V jednom si uvaříme na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bob.list . V půli vaření přidáme i houby.
  2. V druhém si uděláme jíšku, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.
  3. Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami. Přidáme nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec smetanu.
  4. Vypneme, vložíme kousek másla a podáváme s pošírovaným vajíčkem.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou