Hrnkový koláček s čokoládovou polevou

Bez žádné váhy, bez zdlouhavé přípravy. 1 hrnek = 200 ml. Příprava trvá maximálně 10 minut a výsledek stojí za to! Hrníčkové zákusky jsou velmi oblíbené, takto pekla ještě moje mamka. Jeden hrnek, ten naplnila všemi surovinami, které se přidávaly do koláčku a bylo hotovo. Netrebalo ani mýt hodně nádobí a koláček byl na světě. Zdobila jsem barevnou rýží, tu dostanete v každém obchodě, nebo použijte například kuličky, případně pouze posypte moučkovým cukrem. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 18.8.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Hrnkový koláček s čokoládovou polevou

Suroviny

Budeme potřebovat (1 hrnek = 200 ml):
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekpolohrubá mouka
1 hrnekmleté vlašské ořechy
1 hrnekzakysaná smetana
1/2 hrnkukakao
1/2 hrnkuolej
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
4 ksvejce
Vrch:
čokoládová poleva
cukrářské jedlé ozdoby

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu koláče dáme do jedné misky a mixérem spojíme. Hmotu vylijeme do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem.
  2. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout.
  3. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!