Hrnkový koláček s čokoládovou polevou

Bez žádné váhy, bez zdlouhavé přípravy. 1 hrnek = 200 ml. Příprava trvá maximálně 10 minut a výsledek stojí za to!

Přidal:admin, 18.8.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Hrnkový koláček s čokoládovou polevou

Suroviny

Budeme potřebovat (1 hrnek = 200 ml):
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekpolohrubá mouka
1 hrnekmleté vlašské ořechy
1 hrnekzakysaná smetana
1/2 hrnkukakao
1/2 hrnkuolej
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
4 ksvejce
Vrch:
čokoládová poleva
cukrářské jedlé ozdoby

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu koláče dáme do jedné misky a mixérem spojíme. Hmotu vylijeme do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem.
  2. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout.
  3. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika