NejRecept.cz Dezerty Koláče Hrnkový makový koláč s třešněmi
Hrnkový makový koláč s třešněmi
Recept Hrnkový makový koláč s třešněmi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   31.3.2016

Hrnkový makový koláč s třešněmi

Hrnkové koláče jsou nejlepší. Nemusíte používat váhu a lépe si je zapamatujete. Jen ze dvou vajíček připraven luxusní zákusek. Přestože mak doma nemáme velmi v oblibě, tento zákusek nám celkem chutnal. Domácí třešně to dokonale osvěžili a koláček nebyl vůbec suchý. Zkuste i s jiným ovocem, například s broskvemi nebo meruňkami. Autor: Lacusin

Suroviny
2 ks
vejce
2 hrnky
kr. cukru
2 hrnky
mletý mák
2 hrnky
polohrubá mouka
2 hrnky
třešně
100 ml
šťáva z třešní
6 lžic
sádlo nebo máslo
1 lžička
jedlá soda
1 hrnek
mléko
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, pak přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozpuštěné máslo nebo sádlo a šťávu z třešní. Důkladně promícháme a na závěr přidáme třešně a mletý mák.
  2. Jemně vařečkou spojíme a těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca půl hodinu.
  4. Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář