Hrnkový makový koláč s třešněmi

Hrnkové koláče jsou nejlepší. Nemusíte používat váhu a lépe si je zapamatujete.

Přidal:admin, 31.3.2016
Kategorie: Moučníky
Hrnkový makový koláč s třešněmi

Suroviny

2 ksvejce
2 hrnkykr. cukru
2 hrnkymletý mák
2 hrnkypolohrubá mouka
2 hrnkytřešně
100 mlšťáva z třešní
6 lžicsádlo nebo máslo
1 lžičkajedlá soda
1 hrnekmléko
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, pak přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozpuštěné máslo nebo sádlo a šťávu z třešní. Důkladně promícháme a na závěr přidáme třešně a mletý mák. Jemně vařečkou spojíme a těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca půl hodinu.
  3. Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepti