NejRecept.cz Dezerty Muffiny a Cupcakes Hruškové cup cakes s pařížskou šlehačkou
Hruškové cup cakes s pařížskou šlehačkou
Recept Hruškové cup cakes s pařížskou šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
luckazubata luckazubata    ·   2.9.2018

Hruškové cup cakes s pařížskou šlehačkou

Konečně začala sezóna hrušek, na kterou jsem se velmi těšila. Miluji hrušky na jakýkoliv způsob - či jen chroupat čerstvé nebo je spotřebovat do sladkých dobrot. Tentokrát jsem připravila tyto sladké muffiny, které se snědli bleskovou rychlostí. Autor: Lucka

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
125 g
másla
150 g
vlašských ořechů
100 g
polohrubé mouky
120 g
cukru krystal
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
kypřící prášek

Hrušková náplň:

2 ks
hrušky
2 lžičky
cukru moučky
1 lžíce
medu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do hrnce si nalijeme smetanu, ohřejeme a nalámeme do ní čokoládu. Chvíli povaříme než se čokoláda roztopí a vznikne čokoládová směs.
  2. Necháme vychladnout. Poté vložíme do lednice asi na 6 hodin.
  3. Máslo s cukry utřeme do pěny, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.
  4. Připravíme si hruškovou směs. Hrušky rozmixujeme v mixéru spolu s 2 lžičkami cukru moučka a lžící medu.
  5. Těsto rozdělíme do košíčků ve formě na muffiny, dáme trochu těsta, poté trochu hruškové směsi a znovu těsto. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 minut. Poté necháme vychladnout.
  6. Vychlazenou čokoládovou směs si vyšleháme a naplníme jí zdobičku. Každý cupcake ozdobíme a zakončíme mandlovými hoblinkami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář