Hruškový kompot z trouby

Musim se pochválit, povedly se. Fantastické hrušky zavařené v troubě. Autor: Haanka

Přidal:Haanka, 5.10.2016
Kategorie: Zavařeniny
Hruškový kompot z trouby

Suroviny

hrušky
kyselina citronová
hřebíčky
Nálev:
1 lvody
400 gcukru

Postup přípravy

  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové aby nezhnědly. Pak naskládáme do sklenic, do každé jsem dala 2 hřebíčky. Zalijeme nálevem (Nálev: 1 l vody, 400 g cukru).
  2. Troubu rozehřát na HV 150, sklenice poskládat na plech tak, aby vedle každé bylo trošku místa, nedotýkat se.
  3. Do plechu nalít tak 1,5 až 2 cm vody a šup do trouby.
  4. Po 5ti minutách snížit na 90 a po 20ti minutách vyndat, nechat vychladnout dnem vzhůru.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL