NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Perníčky Ihned měkké medové vánoční perníčky
Ihned měkké medové vánoční perníčky
Recept Ihned měkké medové vánoční perníčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kvietok278 Kvietok278    ·   25.11.2015

Ihned měkké medové vánoční perníčky

Neodolala jsem a včera jsem se pustila do vánočního pečení. Fantastické měkoučké medové perníčky s chutí skořice. Na zdobení ještě musím zapracovat, ale chuť je božská a o vůni ani nemluvím. Autor: Kvietok

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Perníčky:

200 g
hladká mouka
80 g
moučkový cukr
1 lžička
prášek do pečiva
1 lžička
skořice nebo perníkové koření (plochá lžička)
1 ks
vejce
1 lžička
kvalitní kakao
2 lžíce
med
50 g
máslo

Poleva:

1 ks
bílek
120 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Neodolala jsem a včera jsem spustila vánoční pečení. Fantastické měkoučké medové perníčky s chutí skořice. Na zdobení ještě musím zapracovat, ale chuť je božská a o vůni ani nemluvím. 
  2. Do misky dáme prosátou mouku, moučkový cukr, kakao, vejce, prášek do pečiva a skořici.
  3. V menším hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo spolu s medem a přilijeme ho k sypké směsi. Promícháme vařečkou a vznikne řidší těsto, které odložíme do lednice na 1 celý den. Těsto ztuhne a super se s ním pracuje. Je jemné, měkoučké a vůbec se netrhá.
  4. Na pracovní desce rozválíme těsto na plát silný cca 0,5 cm (pokud máte raději hrubší, těsto rozválejte na hrubší plát) a pomocí formiček vykrojíme různé tvary, které ukládáme na papírem vyložený plech. Při zpracovávání těsta si pomáháme hladkou moukou. Těsto se vůbec nelepí, netrhá a je krásně jemné.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů 5 minut. Já jsem měla tenčí perníčky, ale když pečete tlustší, nechte je o minutu, dvě péct déle. Nenechávejte je však péct velmi dlouho, jinak ztvrdnou a budou hořké.
  6. Ihned po vyjmutí z trouby je potřeme bílkem a necháme na rovné ploše vychladnout.
  7. Moučkový cukr s bílkem vymícháme metličkou do hladké hmoty. Já osobně nepoužívám při šlehání polevy mixér, ale pouze metličku, aby mi nevznikly vzduchové bubliny, které pak způsobí praskání polevy. Když vyšlehám ručně, poleva po ztuhnutí nepraskne. A můžeme zdobit sáčkem nebo stříkačkou. :)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář