Indiánci v čoko polevě

Už jste dělali někdy tenhle dezert? Vypadá to, že to zvládne pouze zkušená pekařka, ale musím vám říct, že je to velmi jednoduché. Hlavním krokem je dobře vyšlehat bílky s cukrem a vitacitem a pak to už jde jako po másle. Autor: Petra H

Přidal:Petra H, 10.11.2016
Kategorie: Moučníky, Nepečené, Vánoční cukroví, Vánoce
Indiánci v čoko polevě

Suroviny

Suroviny:
6 ksbílků
200 gkrupicového cukru
1 bal.jahodový vitacit
Na polevu:
200 gčokolády na vaření
80 gztuženého tuku

Postup přípravy

  1. Bílky, krupicový cukr a vitacit šleháme asi 15 - 20 minut ve vodní lázni, kterou hřejeme na mírném ohni, aby se nám bílky neuvařily.
  2. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na piškoty.
  3. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne. Potom indiánky namáčíme do čokoládové polevy.
  4. Tu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření se ztuženým tukem.