Indická masala

Indická masala. Chutný indický nápoj. Autor: siesta

Přidal:siesta, 23.5.2015
Kategorie: Nápoje
Indická masala

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 lmléka
skořice
kardamon
hřebíček
sušený zázvor
pepř
černý čaj
2 lžíce cukru

Postup přípravy

  1. V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr. Přilijeme mléko (není dobré přidávat úplně studené mléko, pak se karamel nalepí na hrnec a dlouho trvá, než se zase rozpustí. Doporučuji mléko trochu ohřát v mikrovlnce) a počkáme, dokud nezačne vřít.
  2. Z koření si vyrobíme směs: Smícháme 1 vrchovatou lžičku skořice (může být mletá, ale lepší je celá nasekaná nadrobno), půl lžičky kuliček pepře, půl lžičky hřebíčku (opět je lepší v celku, ale ani mletý nevadí), lžičku zázvoru a půl lžičky kardamonu (asi jiný než mletý nebude).
    Přidáme do vroucího mléka a ještě 5 minut vaříme.
  3. V konvičce uvaříme půl litru opravdu černého čaje (doporučuji sypaný, pokud budete vařit z pytlíkového, tak víc pytlíků na konvičku). Přes sítko přilijeme svařené mléko s kořením a podáváme.