Indické rizoto

Rizoto s fazolemi a s příchutí skořice. Autor: siesta

Přidal:siesta, 23.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Indické rizoto

Suroviny

Na rizoto:
2 hrnkykulatozrné rýže
1/2 konzervy fazolí
1 hrnekbaby karotky
1 kskozí roh/feferonku
1 kscibule
kari
celá skořice
sůl
olej
Dále budeme potřebovat:
1 bal.zakysaná smetana
1 stroužekčesneku
sůl

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou feferonku nebo kozí roh a pokrájenou baby karotku. Orestujeme a zasypeme kari kořením.
  2. Přidáme fazole, jedno "dřívko" skořice, propláchnutou osolenou rýži a 3 hrnky vařící vody a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
  3. V misce smícháme zakysanou smetanu, propasírovaný stroužek česneku (jen pro vůni) a sůl.
  4. Servírujeme rizoto s kopečkem smetany, která zjemní pálivou chuť papriky.