Irský pastýřský koláč

Ideální kombinace bramborové kaše, sýra, vajíček a masa. Hotová delikatesa. Dobrou chuť! Autor: Gaštanka

Přidal:Gaštanka, 23.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Irský pastýřský koláč

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gmleté maso
3 kscibule
3 ksstředně velká mrkev
5 lžichrách
5 stroužkůčesnek
3 lžícerajčatové pyré nebo protlak
olivový olej
pepř
sůl
Bramborová kaše:
5 ksstředně velké brambory
150 mlmléka
2 lžícesmetana
2 lžícemáslo
sůl
pepř
Dále budeme potřebovat:
150 gtvrdý sýr
4 ksvejce

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Ve druhém hrnci uvaříme vajíčka natvrdo a ve třetím hrnci uvaříme mrkev.
  2. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, kterou jsme nakrájeli na drobno, přidáme mleté maso a smažíme, dokud nemáme maso hotové. Přidáme hrách, uvařenou mrkev a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme rajčatové pyré a vše spolu spojíme. Odstraníme z tepla.
  3. Bramborová kaše: Brambory přecedíme, přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř, máslo a zpracujeme hladkou kaši.
  4. Připravíme si zapékací mísu. Na dno zapékací mísy navrstvíme tenkou vrstvu bramborové kaše, pak masovou směs a následně bramborovou kaši. Na vrch poklademe rozkrojené natvrdo uvařená vejce, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme petrželkou a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Dobrou chuť!