Išlské dortíčky

Išlské dortíčky s čoko krémem. Vánoce bez těchto koláčků nejsou Vánocemi.

Přidal:admin, 6.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce
Išlské dortíčky

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 gmáslo
300 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
2 ksžloutky
4 lžícekakao
Nádivka:
500 mlsmetana ke šlehání
200 ghořká čokoláda
1 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a krátce šleháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto, které odložíme do lednice na půl hodinu.
  2. Odleželé těsto rozválíme na tenčí plát a vykrájíme kolečka o průměru 3-5 cm. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
  3. Upečené kolečka necháme na rovné ploše vychladnout.
  4. Smetanu na šlehání ohřejeme a odstavíme, přidáme 150 g čokolády a mícháním ji rozpustíme. Po vychladnutí mixérem vyšleháme a naplníme cukrářský sáček. Nastříkáme na kolečko a zakryjeme druhým kolečkem, který jsme namočili do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali lžíci oleje. Vrch ozdobíme krémem a necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika