NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Išlské dortíčky zdobené marcipánem
Išlské dortíčky zdobené marcipánem
Recept Išlské dortíčky zdobené marcipánem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   26.10.2017

Išlské dortíčky zdobené marcipánem

Išlské dortíčky asi zná každý, takže to nebude žádná novinka. Někdo je máčí celé v čokoládě, já je dělávám na takový způsob. Zdobím je podle nálady, takže pokud mám chuť, vypadají právě takto, pokud nemám, tak jsou pouze polité čokoládou. Marcipánu nikdy není dost, proto jsem ho použila i při těchto koláčcích. Vykrajovala jsem zvonek a kraje jsou obalené v mletých oříšcích, ale pokud nemáte oříšky použijte například kokos. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

210 g
hladké mouky
70 g
cukr moučka
170 g
tuku
40 g
mletých oříšků
20 g
kakaa

Krém:

2 ks
vejce
120 g
cukr moučka
1 bal.
vanilkový cukr
250 g
másla
podle chuti
rum
Postup receptu
Vytisknout
  1. Krém:
    Vejce, cukr moučku a vanilkový cukr šleháme ve vodní lázni asi 20 minut. Potom necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a zašleháme vychladlou vaječnou hmotu. Nakonec přidáme rum podle chuti.
  2. Těsto:
    Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme na 170 st. dozlatova - čas nevím, sledujeme.
  3. Vychladlá kolečka spojujeme krémem a doprostřed ještě vložíme piškot celý namočený v rumu (kolečko-krém-piškot-krém-kolečko).
  4. Necháme vychladnout a pak ještě potřeme krémem i strany dortíčků a obalíme je v mletých oříškách. Vršek pocákáme čokoládou a dozdobíme dle vlastní fantazie (půlka oříšku, mandle). Já dozdobila zvonečkem z marcipánu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář