Italská rajčatová omáčka

Rajčat je nyní plno v zahradě, tak šup připravit pravou italskou salsu, abyste ji v zimě nemuseli kupovat. Jako základ rajčatové omáčky k masu nebo jako základ na pizzu.

Přidal:admin, 29.8.2016
Kategorie: Zavařeniny, Omáčky
Italská rajčatová omáčka

Suroviny

3 kgzralá rajčata
500 gcibule
10 stroužkůčesnek
1 PLsůl
2-3 PLkr. cukr
100 mlrostlinný olej
sůl, pepř
oregano
celer, petrželka, bazalka

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme, odstraníme slupku a to tím způsobem, že rajčata jemně nakrojíme a ponoříme na pár minut do horké vody. Vyjmeme je z horké vody a ihned ponoříme do studené. Takto slupku pěkně stáhnete.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata a vaříme na mírném ohni, dokud se rajčata nerozvaří.
  3. Když máme rajčata rozvařená, přidáme sůl, cukr, pepř, oregano, petrželku, bazalku a celer. Vše důkladně promícháme a krátce ještě povaříme.
  4. Na závěr přidáme ještě 100 ml oleje, promícháme a můžeme plnit do zavařovacích sklenic. Ještě horké pořádně uzavřeme, tehdy víčko chytí a necháme pořádně vychladnout.

Zdroj: Coolinarika