Jablečno-skořicová žemlovka

Pokud máte už dost masa, připravte si oběd nasladko. Autor: Akeber

Přidal:Akeber, 24.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Jablečno-skořicová žemlovka

Suroviny

máslo
vejce
jablko
rohlíky
mléko
krystalový cukr
moučkový cukr na posypání
vanilkovo- skořicový cukr
tvaroh
rozinky
rum
strouhanka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
olej na potření

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Posypeme skořicovým cukrem. V mléce rozpustíme máslo přidáme krystalový cukr podle chut, vajíčka 2 ks a rozšleháme je v mléce. Polijeme rohlíky a promícháme (na 8 rohlíků 500 ml mléka a 3 vejce).
  2. Formu vymažeme a vysypeme strouhankou.
  3. Jablka si nastrouháme, přidáme krystalový cukr, vanilkovo-skořicový cukr. Promícháme.
  4. Rozinky necháme alespoň 15 min namočené v rumu.
  5. Přimícháme je i ze žloutkem a vanilkovým cukrem do tvarohu a dobře promícháme.
  6. Na dno formy (pekáče) poukadáme polovinu rohlíků. K tomu tvaroh a nastrouhaná jablka.
  7. Na povrch druhou polovinu rohlíků. Potřeme olejem a posypeme skořicovým cukrem. Dáme péct do trouby na 170 C na 45-50 min.

Můj blog: Mamka varí