NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablečný koláč s vanilkovým pudinkem
Jablečný koláč s vanilkovým pudinkem
Recept Jablečný koláč s vanilkovým pudinkem
NejLucka NejLucka    ·   6.10.2015

Jablečný koláč s vanilkovým pudinkem

Vynikající krémový zákusek s jablky. Jemný, chutný a stojí za vyzkoušení.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
250 g
máslo
200 g
moučkový cukr
1 ks
žloutek
2 lžíce
zakysaná smetana

Krém:

2 bal.
vanilkový pudink
700 ml
mléko
6 lžic
kr. cukr
6 ks
jablka
1 ks
citron

Dále budeme potřebovat:

moučkový cukr na posypání
skořice podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 28 cm. Dno vyložíme pečícím papírem.
  2. Mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme přes síto, přidáme vanilkový cukr a na kostičky nakrájené máslo. Důkladně zpracujeme a postupně přidáme žloutek, moučkový cukr a když je třeba přidáme i zakysanou smetanu. Hmotu rozdělíme na 2 stejné části a odložíme do lednice.
  3. Jablka očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek polijeme citronovou šťávou (můžeme posypat skořicí).
  4. 500 ml mléka přivedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek a přilijeme ho do horkého mléka. Přidáme cukr a mícháním uvaříme hustý pudink, který odstavíme.
  5. Jednu část těsta rozválíme a uložíme na dno formy. Navýšíme i kraje. Poklademe nakrájená jablka a zalijeme je horkým pudinkem. Pěkně uhladíme.
  6. Druhou část těsta rozválíme na tenký plát a nakrájíme ho na proužky. Na pudink je ukládáme tak, abychom vytvořili mřížku.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 50 min. - 1 hodinu - průběžně sledujeme, každá trouba peče jinak. Upečený koláč vybereme a vrch posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář