Jablečný nákyp s ořechy BEZ MOUKY a CUKRU - FOTOPOSTUP

Fitness jablečný nákyp bez použití mouku a cukru. Osladit můžete medem nebo sladidlem. Vynikající ořechové těsto v kombinaci s jablky je famózní.

Přidal:Karambola, 17.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Zdravé recepty, Fitness
Jablečný nákyp s ořechy BEZ MOUKY a CUKRU - FOTOPOSTUP

Suroviny

Jablečná vrstva:
500 gjablka
3 lžícecitronová šťáva
1 lžícemed - nemusí být
1 lžičkaskořice
Těsto:
5 ksvejce
100 gmleté vlašské ořechy
1 lžícemed - nemusí být
kokosový olej na vymazání formy

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny. Jablka očistíme, pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly a necháme odstát 5 minut. Následně je osmahneme na pánvi spolu se skořicí - můžeme přidat med podle chuti. Necháme vychladnout.
  2. Bílka a žloutka oddělíme. K žloutkům přidáme med nebo sladidlo a vyšleháme je do husté pěny. Následně přidáme mleté vlašské ořechy a jemně vařečkou promícháme. Bílka vyšleháme do tuhé pěny a vařečkou je přimícháme k ořechové hmotě.
  3. Formu na pečení vymažeme kokosovým olejem a navrstvíme jablka. Jablka vrstvíme bez šťávy - jinak by nákyp zvlhl a ořechové těsto zůstane mokré. Na jablka navrstvíme ořechové těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 25 - 30 minut.
  4. Po upečení nákyp nevybíráme z trouby, ale jen mírně pootevřeme dvířka a necháme ho ještě 10 minut odležet. Potom ho vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Dobrou chuť!