Jablková buchta přelitá marmeládou s rumem

Jednoduchá jablková buchta přelitá marmeládou, do které jsme přidali rum. Rychlá a nenáročná na přípravu. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 11.6.2015
Kategorie: Dorty
Jablková buchta přelitá marmeládou s rumem

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 gšpaldové mouky
100 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
4 ksžloutky
2 lžícekakaa
200 gcukru
3 lžíceoleje
300 gnahrubo nastrouhaných jablek
100 mlmléka
Poleva:
dle potřebyovocná marmeláda
2-3 lžícerumu

Postup přípravy

  1. Jablka očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme. Polohrubou a špaldovou mouku smícháme v misce, přidáme prášek do pečiva, kakao. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme olej střídavě s mlékem. Přidáme nastrouhaná jablka a nakonec i smíšené suché suroviny. Takto připravené těsto navrstvíme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme při teplotě 180 stupňů.
  2. Marmeládu smícháme s rumem, na mírném ohni chvíli ohřejeme a polijeme dortík.
  3. Na talířku koláč ozdobíme jablkem a posypeme mandlemi. Dobrou chuť!